Kesinleşmiş mahkeme kararı nereden öğrenilir?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Bir dava dosyasına ilişkin kararlar e-devlet üzerinden takip edilebilir. Davacı, dosyasının durumunu öğrenmek için e-devlet uygulamasına girdiğinde, hakimin söz konusu davanın konusu olan olay hakkında karar verdiğini ve dosya durumunun karara bağlandığını belirterek davayı kapattığını anlamalıdır.
Mahkeme kararı e-devlette görünür mü?
Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
UYAP gerekçeli karar nasıl öğrenilir?
UYAP Vatandaş Portalı’na giriş yapın ve talebinizi oluşturun.b) E-Devlet Kapısı UYAP Vatandaş Portalı bağlantısına tıkladıktan sonra “e-Devlet üzerinden giriş” butonuna tıklayın. … c) e-Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapın … d) “İşlemleri sorgula” butonuna tıklayın. … e) Dosya talebi butonuna tıklayın. … f) Açılan ekranda sorgunuzu tamamlayın.
Kesinleşmiş karar nasıl alınır?
Bu karar, temyiz ve yasal yollar aracılığıyla gözden geçirilebilir. Karara temyiz süresi içinde itiraz edilmezse kesinleşir; temyiz halinde Yargıtay’ın dosyayı incelemesi beklenir. Bu incelemeden sonra alınan karar kesin olabilir.
Kesinleşmiş ceza nereden öğrenilir?
www..tr adresindeki e-devlet portalı üzerinden alınan adli sicil belgelerine güvenlik nedeniyle barkod numarası verilmektedir. E-devlet portalı kullanıcıları bu belgeyi yazdırabilir ve ilgili kurumlarla paylaşabilir.
Dava karara çıktıktan sonra ne olur?
Dosyada karar verildiğinde karar kesinleşir ve uygulanır ve kararda hiçbir zaman değişiklik yapılamaz. Ceza mahkemesi ve hukuk mahkemesi alanlarındaki dosyalarda geçerli olan hukuki işlemleri içerir. Kesin karar, dava dosyasının karara bağlandığını gösterir.
Mahkeme kararı UYAP’a ne zaman düşer?
İlgili hükme göre elektronik işlemlerde süre gün sonunda sona ermektedir. İlgili düzenlemeye göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek işlemlerin ertesi güne sarkmaması için süre 00’dır.
Mahkeme kararı ne zaman kesinleşir?
Gerekçeli kararın kendilerine tebliğinden itibaren taraflar, kararın kesinleştiğini gösteren bir temyiz dosyasının sunulması kaydıyla, karara karşı iki (2) haftalık itiraz süresine sahiptir.
Gerekçeli karar e-devletten çıkar mı?
Gerekçeli karar yazıldığına dair ifade mahkeme sürecinin tamamlandığı anlamına gelir. Mahkeme sonunda yazılan görüşte gerekçe ayrıntılı olarak açıklanır. Mahkemede davası olan kişiler bu cümleyle sıkça karşılaşır. Bu cümle e-devlette de gerekçeli karar olarak listelenir.
UYAP’a kimler girebilir?
Vatandaşlar yalnızca Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş vatandaş ve şirketlere yönelik bölümlere erişebilirler; Kurumlar Portalı, Avukatlar; Avukatlar Portalı, Uzmanlar; Uzmanlar Portalına giriş yapabilirsiniz.
Dosya durumu karara çıkmış ne demek?
Bir davada karar verilmiş olması ne anlama gelir? Davanın karara bağlandığını söylemek, hakimin söz konusu davanın konusu olan olay hakkında karar vermiş olması ve davayı kapatmış olması anlamına gelir.
Sonuçlanan mahkeme kararını nasıl öğrenebilirim?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Gerekçeli karar yazıldı uyapta görünür mü?
Gerekçeli karar yazılı ise, avukatlar veya vatandaşlar tarafından UYAP’ta yapılan talep sonucu alınmış sayılabilir ve ilgili talepte “gerekçeli karar yazılmıştır” notu yer alır. Bu ifade, gerekçeli kararın yetkili mahkeme tarafından yazıldığı ve UYAP’a kaydedildiği ve tarafların görüntülemesine açık olduğu anlamına gelir.
4060 nerenin numarası?
1- UYAP Bilgi Sistemi üzerinden talepte bulunun: Talep yöntemi, cep telefonunuzdan 4060’a SMS göndererek UYAP Bilgi Sistemi’ndeki dosyaların durumu hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Bu işlem, danışılacak dosyada kayıtlı taraf olmanızı ve TC Kimlik numaranızı ve dosya numaranızı bilmenizi gerektirir.
Kesinleşmiş mahkeme kararına ne denir?
Tebligat nedir? Duruşma sonunda mahkemenin kararı yazılı olarak kaydedilir ve taraflara imzalanıp mühürlenerek verilir. Bu belgeye “ilam” denir.
Mahkeme kararı UYAP’a ne zaman düşer?
İlgili hükme göre elektronik işlemlerde süre gün sonunda sona ermektedir. İlgili düzenlemeye göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek işlemlerin ertesi güne sarkmaması için süre 00’dır.
Karara çıkmış dava ne zaman sonuçlanır?
Davanın kesinleşme ve kapanma süreci, istinaf süreci de dahil olmak üzere, yaklaşık 15 gün içerisinde tamamlanır ve bu süre içerisinde taraflara sonuçlanan dava ve hakim kararı yazılı olarak bildirilir.
İstinafa giden dosya durumu nasıl öğrenilir?
Vatandaşların Temyiz Mahkemesi’ne sorduğu en yaygın sorulardan biri, dava dosyası keşif sürecinin nasıl işlediğidir. Davanın durumunu öğrenmenin birincil yolu e-devlet uygulamasıdır. E-devlete giriş yaptıktan sonra, mahkeme dosyası keşfine giden bağlantıları takip etmelisiniz.