İçeriğe geç

Fırından Çıkan Kekin Sönmemesi Için Ne Yapmalı

Kek fırından çıkınca neden sönüyor?

Ne yazık ki, tarifinizde belirtilen sıcaklığı aşarsanız ve kekinizi fırına çok yüksek bir sıcaklıkta koyarsanız, bu kekinizin kabarmasına ve aniden hava kaybetmesine neden olur. Bir diğer yaygın hata da kek pişerken fırın kapağını sık sık açıp bıçak gibi nesneler sokmak.

Kekin sönmemesi için ne yapmak lazım?

Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açın. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaş yavaş değişmesine izin verin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Daha sonra çıkarın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.

Kekin taze kalması için ne yapmak lazım?

Kekin soğumasını bekledikten sonra kalıptan veya tepsiden çıkarıp bıçakla dilimler halinde kesmeli ve ardından hava geçirmez bir kaba koymalısınız. Çan şeklindeki kek kapları bu amaç için en iyisidir. Bu tür cam çanlarda veya saklama kaplarında keki bayatlamadan 4 gün boyunca saklamak mümkündür.

Kek neden çöker?

Kekin içi yeterince pişmezse, çökebilir. Kabartma tozu ve karbonat, kekin kabarmasını sağlayan malzemelerdir. Çok fazla veya çok az kullanılırsa, kek çökebilir. Kek hamurunu aşırı karıştırmak, glutenin aşırı gelişmesine yol açabilir ve bu da kekin çökmesine neden olabilir.

Kek fırından çıktıktan sonra kaç dakika bekletilir?

Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar soğutma rafında bekletmeniz gerekmektedir. Bu süre zarfında soğudukça yüzeyi biraz sertleşecek ve keki tavadan sağlam bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Kek hangi fan ayarında pişer?

Bisküvi ve kurabiyelerYiyecek türüSıcaklık aralığıPişirme işleviKekler ve hamur işleri160–180 °C, alttan ısıtma veya konveksiyon, Ekmek ve hamur işleri, 200–220 °C, alttan ısıtma, Et ve tavuk, 180–200 °C, konveksiyon pişirme veya ızgara (özellikle kızartma için), Sebzeler, 180–200 °C, konveksiyon pişirme, 2 ek satır

Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?

Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, kıvamı yoğun ve nemli olan, şerbet veya sos kullanıp aroma kattığınız kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.

Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?

Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.

Kekin unu az olursa ne olur?

Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!

Pandispanya keki neden çöker?

Çok fazla kabartma tozu kullanmak: Çok fazla kabartma tozu, tıpkı klasik kek hamuru gibi sünger kekin çökmesine neden olur. Kek çöktüğünde kıvamı daha sert olur.

Kekin püf noktaları nelerdir?

Kek yapma ipuçları: Kek malzemeleri doğru sırayla eklenmelidir. Sıvılar yüksek hızda çırpılmalıdır. Katılar yağlanmalı ve yavaşça unlanmalıdır. Fırın önceden ısıtılmalıdır.

Kekin hamur olmaması için ne yapmalı?

Sadece fırının altını açın, üstünü değil. Kekinizi bu düşük sıcaklıkta 15-20 dakika pişirin. Bu şekilde üst kısmı yanmaz ve alt ve iç kısmı pişer. Bu, kekinizi kalan hamurdan kurtaracaktır.

Kek kabardıktan sonra neden sönüyor?

Kekiniz fırında tam kıvamına geliyorsa ve fırından çıkar çıkmaz hemen hava kaybediyorsa bir diğer sebep de sıcaklık değişimidir. Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın.

Çöken keke ne yapılır?

Fırının üst kısmını kapatın ve sadece alt kısmını açın. Kekinizi düşük ateşte 15 dakika daha pişirin. Bu şekilde üst kısmı yanmaz ve içi pişer. Bu yöntem, kalan hamurla kekinizi kurtarmanızı sağlayacaktır.

Keke iki tane kabartma tozu konur mu?

Kabartma tozuna 2 damla limon sıkarsanız uçar bile 🙂 Bunlar farklı ipuçları. Kabartma tozu sütlü kekler için çok iyidir ve ben genelde ikisini tercih ederim. Yoğurtla yaptığımda da aynı şekilde 1 tatlı kaşığı kabartma tozu kullanıyorum.

Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?

Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.

Kekin unu az olursa ne olur?

Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!

Kekin içi neden çiğ kalır?

Kek için çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek karışımı akışkan olur ve pişirildiğinde içi çiğ kalabilir. Yani tarifte belirtilenden daha fazla sıvı eklediyseniz, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek telafi edebilirsiniz. Bir diğer neden de çok fazla kabartma tozu kullanmaktır.

Pandispanya keki neden çöker?

Çok fazla kabartma tozu kullanmak: Çok fazla kabartma tozu, tıpkı klasik kek hamuru gibi sünger kekin çökmesine neden olur. Kek çöktüğünde kıvamı daha sert olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort Gaziantep Şahinbey Escort