İçeriğe geç

Absorbe Etmek Ne Demek Tip

Absorbe etmek ne demek?

Atom, iyon ve molekül gibi parçacıkların bir yüzeye veya ara yüzeye yapışmasıdır.

Absorbe edilmesi ne demek?

Absorbed, başka bir madde veya varlık tarafından çekilmek, yutulmak ve hapsedilmek anlamına gelir. Kelime yalnızca fizikte değil sosyolojide de yaygın olarak kullanılır. Etkilerini ve temel özelliklerini kaybetmiş topluluklar “absorbed” topluluklar olarak tanımlanır.

Absorbe etmek ne demektir?

Sözlük anlamı emmek ve absorbe etmek olan bu kelime, fizik ve kimya gibi sayısal bilimlerde bir terim olarak kullanılır. Katıların ışığı emme yeteneğine emilim denir. Bu kelime ayrıca bir şeyi ele geçirmek anlamında mecazi olarak da kullanılır.

Absorbe etmek ne demek radyoloji?

Örnek açıklama absorbe etmek: Şokları (örneğin radyasyon veya ses) yansıma veya iletim olmaksızın tamamen emen bir tamponu korumak.

Absorbe tıpta ne demek?

Absorb kelimesi genellikle bir şeyi emmek veya emmek anlamında kullanılır. Absorb kelimesi tıp dünyasında ve birçok endüstride, özellikle de gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılır. Absorb kelimesi genellikle emici ve emici anlamında kullanılır.

Absorbe ne demek psikoloji?

“Emilim”, bir maddenin veya enerjinin başka bir maddeye veya ortama aktarılmasını ifade eden genel bir terimdir.

Absorbe ne demek fizik?

Emmeyin, solumayın. 2. Fizik. Bir gazın veya ışığın katı veya sıvı bir madde tarafından emilmesi: “Siyah yüzeyler ışığı emer.”

Absorbe etmek ne demek kimya?

Emilim, bir gaz karışımının bileşenlerinden birinin bir sıvı fazla temas ettirilmesi ve böylece gaz karışımından uzaklaştırılması anlamına gelir.

Absorbe ne demek Farmakoloji?

EMİLİM: İlaçların uygulandıkları bölgeden kan veya lenf yoluyla sistemik dolaşıma girmesidir.

Absorbe etmek ne demek Ekşi?

emmek, içine çekmek, hapsetmek.

Absorbe ne demek Gıda?

◦ Emilim, sindirilebilir besinlerin sindirim sisteminde emilmesi ve kan ve lenf sistemlerine aktarılması sürecidir. Kana giren besinler, kullanıldıkları veya depolandıkları dokulara taşınır.

Adsorbe edilmiş nedir?

Katı yüzeyde adsorpsiyon, katı yüzeydeki atomların ve moleküllerin etkileşim kuvvetleri nedeniyle gerçekleşir. Yüzeye yapışan bir gaz veya sıvı olabilir. Adsorpsiyon, arayüzdeki (katı yüzey) malzeme(ler)in konsantrasyonunun, yığın konsantrasyonuna kıyasla artması olarak tanımlanabilir.

Absorbsiyon ne demek radyoloji?

Absorpsiyon spektroskopisi, radyasyonun dalga boyu veya frekansa bağlı olarak incelenmesidir. Absorpsiyon teorisine göre, örnek madde çevreden enerji emer. Emilen enerjinin yoğunluğu, frekans ve dalga boyuna bağlı olarak ifade edilir.

Absorbe doz ne demek?

Emilen doz, bir maddenin birim kütlesi başına emilen radyasyon enerjisi miktarını belirten bir kavramdır.

Absorber nedir kimya?

Oksijen emiciler, bir diğer yaygın kullanım alanı ise; ortamdaki oksijeni emerek %0,1’e kadar düşüren emici etiket veya ambalajlardır.

Adsorbe edilmiş nedir?

Katı yüzeyde adsorpsiyon, katı yüzeydeki atomların ve moleküllerin etkileşim kuvvetleri nedeniyle gerçekleşir. Yüzeye yapışan bir gaz veya sıvı olabilir. Adsorpsiyon, arayüzdeki (katı yüzey) malzeme(ler)in konsantrasyonunun, yığın konsantrasyonuna kıyasla artması olarak tanımlanabilir.

Absorbe ne demek Farmakoloji?

EMİLİM: İlaçların uygulandıkları bölgeden kan veya lenf yoluyla sistemik dolaşıma girmesidir.

Ayakkabıda absorbe etmek ne demek?

Uygulamaya bağlı olarak, bir sıvının, bir maddenin veya uygulanan basıncın solunması ve bastırılması anlamına gelir. Örneğin, spor giyim kumaşları nemi ve teri emer, bu da sporcunun daha uzun süre kuru kalması anlamına gelir.

Adsorban ne demek?

Adsorpsiyon, bir gaz, sıvı veya çözünmüş katıdan atomların, iyonların veya moleküllerin bir yüzeye yapışmasıdır. Bu işlem, adsorbanın yüzeyinde bir adsorbat filmi oluşumuyla sonuçlanır. Bu işlem, bir sıvının (absorbat) bir sıvıyı veya katıyı çözdüğü veya içine nüfuz ettiği emilimden farklıdır (adsorpsiyon, bir gaz, sıvı veya çözünmüş katıdan atomların, iyonların veya moleküllerin bir yüzeye yapışmasıdır). Bu işlem, adsorbanın yüzeyinde bir adsorbat filmi oluşumuyla sonuçlanır. Bu işlem, bir sıvının (absorbat) bir sıvıyı veya katıyı çözdüğü veya içine nüfuz ettiği emilimden farklıdır (absorpsiyon, bir gaz, sıvı veya çözünmüş katıdan atomların, iyonların veya moleküllerin bir yüzeye yapışmasıdır).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir